Stran 1 od 1

vprašanje glede prvega drevesca

OdgovorObjavljeno:15 Feb 2020, 12:37
Napisal/-a fredithedog
Pozdravljeni, včeraj smo dobili prvo drevesce in imamo obilo vprašanj. Prodajalka mi je svetovala naj ga enkrat na tri tedne namočim in držim v hladnem prostoru. Ker bi se rad hobija lotil malo bolj resno, predvsem predvsem pa želim drevesce obdržati v tip top stanju sem se danes registriral na vaš forum in odprl to temo. Najprej me zanima kakšne vrste drevesce to je (izgleda kot bor) in na kaj je potrebno pri tej vrsti paziti. Ali je potrebno že v tej fazi uporabiti kakšne žice in pravilno usmeriti rast. Kako in če sploh naj zemljo gnojim, naj zalivam ali namakam, je lahko na sončni svetlobi, v senci... vsak odgovor bo zelo dobrodošel. Seveda bom temeljito preučil tudi vse že napisano na forumu, zaenkrat pa hvala vsem za odgovore.Slika

Re: vprašanje glede prvega drevesca

OdgovorObjavljeno:16 Feb 2020, 18:31
Napisal/-a Nik Rozman
Pozdravljen,
Le nekaj nasvetov za začetek:

-imeš drevo vrste gorski bor oz. ruševje (Pinus mugo).
-drevo je avtohtono in ga moraš imeti celo leto zunaj. Na dosti svetlobe, pod milim nebom.
-z zalivanjem je tako kot pri vseh bonsajih - zemlja naj bo ves čas vlažna. Potrebno je preverjati in ni nekega recepta na koliko časa je potrebno zalivati.
-gnoji se celo rastno sezono; od pomladi do jeseni. Dobro je katero koli gnojilo, enostavno drži se navodil na embalaži. Veliko pa uporabljamo Plantella organic.

-kar pa se tiče oblikovanja pa po želji. Lahko ga pustiš takšnega in vzdržuješ to obliko. Najbolje pa bi ga bilo malo oblikovati, saj trenutno nima ravno oblike podobne bonsaju ampak je navaden grmiček.