Bonsaj forum

Forum slovenskega bonsaj kluba

Vse v zvezi s klubom, delavnicami in sestanki, je sedaj zbrano tu
Dominik.r
#670
Lep pozdrav vsem,
na januarskem občnem zboru smo se načelno dogovorili, da se bo organizirala spomladanska klubska delavnica v Savinski dolini.

Ker že od sredine aprila potekajo pospešene priprave na mednarodno razstavo, smo se odločili, da se klubska delavnica organizira po razstavi. Predlagan termin klubske delavnice je tako sobota 9.6. Lokacija še ni za 100% določena, se pa planira nekje v okolici Šentruperta v Savinjski dolini. V zvezi s tem bi vas prosil, da se vsi zainteresirani čim prej prijavite (na vsaj načelni ravni), da vemo malo planirati glede mikrolokacije. V igri jih je več, končna odločitev pa bo padla glede na število udeležencev. Za člane kluba je udeležba brezplačna, za nečlane pa je cena 20,00 EUR.

Upam, da se vidimo v čim večjem številu.

Lep pozdrav.

Modri, Vid, Dominik
#686
Pozdravljeni,
lokacija delavnice bo v Polzeli, natančneje pri gradu Šenek (gre za graščino, ki je bila v preteklosti last Žovneških gospodov in kasneje grofov Celjskih). Zraven gradu na desni je okrasen vrt z vodnjakom in ob njem lesen paviljon (brunarica za okrog 15 oseb) - tu bo potekala delavnica. Zraven je tudi park z drevesi, nekatera so stara preko 150 let, kar se bo po mojem leto vklopilo v kontekst delavnice.

Začeli bi ob 10:00h, za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Kratek opis poti:
AC zapustimo na izvozu Šempeter / Polzela in nadaljujemo po regionalni cesti v smeri proti Polzeli (iz Lj na izvozu zavijemo levo; iz MB na izvozu zavijemo desno). Peljemo se čez naselji Ločica ob Savinji ter Breg pri Polzeli in se nato pripeljemo v Polzelo. Ko se v Polzeli peljemo mimo trgovine Tuš (na desni) zavije glavna cesta v oster desni ovinek (nadaljujemo po glavni), nato pa sledi oster levi ovinek - tu zapustimo glavno cesto in nadaljujemo naravnost v smeri Andraž nad Polzelo oz. Velenje. Že po cca 100 metrih po tem križišču je levi odcep za graščino Šenek (zavijemo levo navzgor v hrib). Od tu naprej je še zgolj 200 m vožnje in ste na cilju.

Natančneje na spodnjem linku:
https://www.google.si/maps/dir/''/grad+ ... 46.2840377

Se vidimo.
Lep pozdrav.

Dominik